Nieuws   Zoeken 

Wendy's sperziebonensalade met feta
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr sperziebonen(verse of van de iglo)
150 gr fetakaas
1 teentje knoflook geplet
4 eetl olijfolie
2 eetl balsamico-azijn
eventueel zout en peper
Bereiding:
Ik gebruik de sperziebonen van de iglo en volg de bereidingswijze voor in de magnetron op. Je kunt ook verse nemen deze met je dan 5-7 min laten koken. Voor zowel de iglo en de verze sperziebonen geld dat je ze na de kooktijd onder het koude water houdt. Als de sperziebonen zijn afgekoeld doe ze dan in een kom of schaal. Verkruimel dan de fetakaas over de sperziebonen. Meng dan de knoflook,olie,azijn en eventueel nog at peper en zout door elkaar en strooi dit ook over de sperziebonen. Meng dan alles goed door elkaar. Deze salade zowel koud als warm te eten. Wil je hem warm eten zet hem dan ongeveer 1-2 min in de magnetron.
Receptnummer: 11527 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Deze salade kun je bij veel gerechten severen. ik heb hem bij de griekse recepten gezet vanwege de fetakaas. maar eigelijk komt hij uit een boekje met zuid-afrikaanse gerechten.
De salade is zeker het proberen waard en erg lekker
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept