Nieuws   Zoeken 

Lia's spinazieschotel met kaasruitjes
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr. diepvriesspinazie
100 gr. gerookt spek in blokjes
2 grote uien
4 plakken kaas
2 el olie
zout, peper
nootmuskaat
1 el olie
Bereiding:
Spinazie ontdooien in weing water op matig vuur.
De ui fijnsnijden, kaas in brede repen snijden.
Oven voorverwarmen op 250 graden (stand 6).
De olie met het spek in een vuurvaste schotel verhitten. De ui toevoegen en glazig bakken.
De spinazie, zout, peper en nootmuskaat toevoegen en de vuurvaste schotel na ca. 3 min. van het vuur halen.
Het spinazie-oppervlak gladmaken.
De boter in klontjes over de spinazie verdelen en de repen kaas in ruitvorm erop leggen en 10 min. in de hete oven plaatsen tot de kaas goudgeel is.
Receptnummer: 1153 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Lia Peters
Opmerking:
Smaakt goed met aardappelpuree en hamburgers of biefburgers.
Voor vegetariers: spek weglaten en spiegeleieren i.p.v. hamburgers:-)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept