Nieuws   Zoeken 

Lia's witlof-tomaten-vispotje
Ingredienten: (4 pers.):
2 grote uien
4 struikjes witlof
2 el citroensap
500 gr. diepvries visfilet (koolvis of kabeljauw)
6 tomaten
zout, peper, peterselie
Bereiding:
witlof in de lengte doorsnijden en het bittere stuk bij de stronk verwijderen.
tomaten in plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 200 graden (stand 4)
De uien in ringen snijden.
De vis wat laten ontdooien en met zout inwrijven en met citroensap besprenkelen. Daarna in grote stukken snijden.
In een vuurvaste schotel eerst de uiringen, dan de halve struikjes witlof (wat zout erover strooien) dan de stukken vis en tenslotte de plakjes tomaat erop.
Alles met zout en peper bestrooien.
De schoten afdekken (met deksel of aluminiumfolie)
In de voorverwarmede oven ca. 30 min. laten gaar worden.
Voor het serveren met peterselie (diepvries of vers)
bestrooien.
Receptnummer: 1154 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Lia Peters
Opmerking:
Serveren met rijst, aardappeltjes in de schil of gekookte aardappelen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept