Jan's Indische lamspot
Ingredienten: (4 pers.):
1 ˝ kg. Lamsvlees of Lamsbout
Taugé
1 aubergine
1 bosje lenteui of prei en ui
2 ons spruitjes
2 ons boontjes
2 ons worteltjes of spitskool
3 stuks aardappel
2 rode pepers
4 teentjes knoflook
10 cm sereh
2 Salaam
4 blaadje Laos
1 tl koenjit
1 bakje oesterzwammen
santen
ketoembar
Zout en peper
Bereiding:
Het lamsvlees kruiden met zout en peper en ketoembar en in wat olie bruin bakken
Dan groentenschotel maken door wat olie in de wok en ui en knoflook fruiten.
Dan in deze volgorde toevoegen en blijven omroeren,
Pepers, sereh, Salaam, aardappels in blokjes, wortels fijngesneden, koenjit, boontjes, spruiten, aubergine in blokjes gesneden, 1 cm santen, oesterzwammen taugé en 1 kopje water, het geheel even laten sudderen.
Ondertussen oven voorverwarmen op 200°
Dan lamsvlees in grote ovenschaal of braadslee doen en groenten schotel erover en eromheen doen.
Het geheel ± 20 minuten in de oven en regelmatig bedruipen met groenteschotel met saus.
Receptnummer: 1156 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept