Nieuws   Zoeken 

Monique's italiaanse broodschotel
Ingredienten: (4 pers.):
8 sneetjes wit- of bruinbrood
6 a 8 grote tomaten
2 rode paprika's
4 bosuitjes met veel fris groen
6 eieren
3 dl. kookroom
2 eetl. bloem
2 eetl. geraspte parmezaanse kaas
4 eetl. pesto romano
peper en zout
boter om in te vetten
Bereiding:
Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 180 a 200 graden. Snijd de korst van het brood en snijd ze in blokjes van 1 cm. En verdeel die over de bodem van de schaal. Ontvel de tomaten en snijd tomaten en paprika's in smalle reepjes. Snipper de bosui en verdeel samen met de tomaat en paprika over het brood. Klop de eieren los en voeg daaraan de gezeefde bloem, kookroom, parmezaanse kaas en pesto toe. Maak op smaak met zout en peper. Schenk dit mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de inhoud van de schaal. Zet het in de oven en bak het in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een frisse groene salade met zwarte olijven en rode uienringen.
Receptnummer: 11585 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept