Ingredienten: (4 pers.):
4 tonijnsteaks
olijfolie
zout en peper
1 citroen (eventueel)
Voor de gremolata:
1 flinke bos bladpeterselie
1
25 dl olijfolie
1 citroen (biologisch)
zout en zwarte peper
Voor de rode uiensalade:
3 rode uien
2 el olijfolie
1 el alceto balsamico
3 el peterselie (fijngehakt)
zout en peper | Bereiding:
Hak voor de gremolata de bladpeterselie grof, rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Vermeng de grofgehakte peterselie met het citroensap en de rasp plus de olijfolie en zout en peper. Zet de gremolata apart. Snijd voor de rode uiensalade de uien in ringetjes, leg ze op een bord en besprenkel met de olijfolie en balsamico. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de fijngehakte peterselie er overheen. Verhit een grillpan tot het zeer heet is. Bestrijk de tonijnsteaks met olijfolie. Schroei de steaks aan beide kanten snel dicht. Rooster ze dan nog zo'n 5 minuten. Verdeel de uiensalade over de borden, leg er een steak naast en schep over elke steak een lepel gremolata. Leg er eventueel nog een partje citroen bij. Ciabatta of boerenbrood erbij plus eventueel wat gebakken aardappeltjes en smullen maar. |