Nieuws   Zoeken 

Barbara's zalm in kervelroomsaus uit de oven
Ingredienten: (2 pers.):
2 zalmfilets
zout
peper
citroensap
1 dl. visbouillon
1 dl. koksroom
½ dl. droge witte wijn
1 flinke eetlepel kervel (blikje Bonduelle)
1 theelepel gedroogde dragon
1 eetlepel allesbinder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de zalmfilets in met zout, peper en wat citroensap en laat dit even intrekken. Vermeng intussen de visbouillon met de koksroom en de wijn en breng dit aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Voeg de kervel, de dragon en een theelepel citroensap toe en roer alles goed door. Bind de saus met de allesbinder. Leg de zalmfilets in een niet te grote ovenschaal en giet de saus erover. Zet de schaal 20-25 minuten in de oven.
Receptnummer: 11662 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Lekker met spinazie en aardappelpuree met bieslook.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept