Ingredienten: (4 pers.):
Klein blikje worteltjes
Klein blikje fijne doperwten (blikje)
Klein blikje maïs (voor alle drie geldt: niet die allerkleinste blikjes (1 pers) maar die er net boven)
3/4 liter melk
2 ½ zakje kaasmix voor saus (hoeft alleen maar de melk bij); of ¾ liter zelfgemaakte kaassaus met een lekker pittige kaas
12 a 15 lasagne vellen
dit hangt een beetje van de vorm en grootte van je ovenschotel af (voorgekookt)
1 glazen pot lekkere tomaten-pastasaus (deze zijn er in vele merken en smaken dus weer naar eigen smaak kiezen: iets met basilicum erin is wel erg goed van smaak)
| Bereiding:
Laat de groenten uitlekken. Snijd de worteltjes in dunne plakjes (of hak ze met een groot mes gewoon fijn, gaat nog sneller). Kook de lasagnevellen voor (zodat ze handelbaar zijn) en leg ze op een schone theedoek. Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op het pakje. Leg in een ingevette ovenschaal een laagje lasagne. Hierop komt een laagje tomatensaus, daarboven op de wortels. Dan weer een laagje lasagne, laagje tomatensaus, de doperwten. Weer lasagne, saus, maïs. Eindig met laatste lasagne. Begieten met de kaassaus. (Wat je trouwens ook kan doen is op iedere laag groente, voordat je weer een laag lasagne erop legt, eerst een laagje van de kaassaus doen). Bak de lasagne in het midden van een voorverwarmde oven (200 C) in +/- 45 minuten goudbruin en gaar. Dit is wel niet echt heel snel, maar de voorbereiding is heel simpel met al die kant-en-klare produkten en als de schotel in de oven staat kun je weer andere dingen doen, misschien een lekkere frisse salade voor erbij maken?. |