Lia's Turkse yoghurtsoep met balletjes
Ingredienten: (4 pers.):
2 vleesbouillontabletten
50 gr. rijst
1/2 tl versgemalen zwarte
peper
1 el paprikapoeder
zout
200 gr. rundergehakt
25 gr. boter
3 dl. volle yoghurt
1 eidooier
1 el fijngeknipte verse of
gedroogde munt
Bereiding:
Breng in een pan 1 liter water met de bouillontabletten en de rijst aan de kook.
Kook de rijst in ca. 20 min. zachtjes gaar.
Meng intussen de peper, een 1/2 tl paprikapoeder en wat zout door het gehakt en draai er kleine balletjes van.
Verhit de helft van de boter in een koekepan en bak de balletjes in ca. 5 min. rondom bruin en gaar.
Klop de eierdooier en ca. 1 dl. van de hete bouillon door de yoghurt.
Voeg dit mengsel al roerend aan de hete bouillon toe.
Blijf roeren tot de soep licht gebonden is.
Roer de munt en de soepballetjes erdoor.
Verhit de rest van de boter in een steelpan en roer de rest van de paprikapoeder erdoor.
Schep de soep in 4 borden en sprenkel het paprikamengsel erin.
Receptnummer: 1170 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Lia Peters
Opmerking:
Lekker met Turks brood.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept