Nieuws   Zoeken 

Vera's normandische kip met appeltjes
Ingredienten: (2 pers.):
2 enkele kipfilets
1 kleine ui
40 gr boter
zout/versgemalen peper
½ tl tijm
2 el appeldiksap (reform)
1 bekertje creme fraîche (125 gr)
2 kleine appels
Bereiding:
Snipper de ui. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en braad de kipfilets rondom aan. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Laat de ui met de tijm in het bakvet fruiten tot de ui glazig is. Roer het appeldiksap en de creme fraîche erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze met het deksel op de pan ca. 20 minuten stoven. Snijd intussen de appels elk in 8 parten. Verhit de resterende boter en bak de appel goudbruin. Leg ze rond de kipfilets.
Receptnummer: 11702 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met aardappelpuree of pasta. Dit recept komt uit een oude uitgave van 'Koken met de Keurslager'.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept