Nieuws   Zoeken 

Vera's italiaanse sperciebonen
Ingredienten: (4 pers.):
25 gr boter
2 el olijfolie
1 grote ui
2 teentjes knoflook
500 gr tomaten (of een blik gepelde tomaten)
500 gr sperciebonen
zout/versgemalen peper
25 gr geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Snipper de ui. Maak de sperciebonen schoon en kook ze ca. 15 min. Giet het water af. Verhit de boter en de olijfolie in een pan. Fruit de ui hierin en pers de knoflook erboven uit. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Voeg de tomaat toe aan de ui (of het blik gepelde tomaten). Laat even zachtjes sudderen. Voeg de sperciebonen toe aan het tomatenmengsel. Strooi er zout en royaal versgemalen peper over. Laat het opnieuw zachtjes aan de kook komen. Strooi, voor het serveren, de Parmezaanse kaas over het mengsel.
Receptnummer: 11705 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Het lekkerste bij dit recept is het als je verse tomaten gebruikt i. p. v. tomaten uit blik. De combinatie is heerlijk bij gebakken aardappeltjes. Elk soort vlees dat geen jus behoeft past er prima bij!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept