Ingredienten: (4 pers.):
200 gr kalkoenfilet
½ el kipkruiden
1 el boter
3 zoetzure augurken
5 stengels bleekselderij
15 witte druiven
50 gr hamblokjes
6 el yogonaise
½ bekertje creme fraîche
1 el citroensap
20 sprietjes bieslook
zout/peper
½ krop (eikeblad-)sla
1 zakje croutons | Bereiding:
Kalkoen bestrooien met kipkruiden. In pan boter verhitten. Kalkoen in ca. 10 min. Bruin en gaar bakken. Laten afkoelen. Augurken in stukjes snijden. De draden verwijderen van de bleekselderij en in stukjes snijden. Druiven halveren, pitjes verwijderen. In schaal yogonaise, creme fraîche en citroensap tot sausje roeren. 10 Sprietjes bieslook achterhouden voor de garnering, de rest boven het sausje fijnknippen. Augurk door het sausje roeren. Breng op smaak met zout en peper. Kalkoen in reepjes snijden, mengen met de bleekselderij, druiven en ham. Sausje erdoor scheppen. Slabladeren op de borden leggen. Salade erover verdelen. Croutons erover strooien. Garneren met bieslook. |