Nieuws   Zoeken 

Cisca's courgettes in tomatensaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 courgettes
sap van 1 citroen
peper en zout
3 eieren
3 el bloem
3 el fijngehakte peterselie
1,2 dl olijfolie
2 teentjes knoflook geperst
1 tl zout
1 ui gesnipperd
5 tomaten
2 el tomatenpuree
2 dl groenteouillon
paar druppels azijn
snuf cayennepeper en suiker
bosje basilicum
Bereiding:
Courgettes in 2 cm dikke plakken snijden
Met citroensap besprenkelen en bestrooien met peper en zout.
Eieren met de loem gladroeren en dan de peterselie toevoegen.
Olijfolie verhitten en de knoflook hierin fruiten
De courgetteplakken door het eslag halen en in de olie goudruin akken.
Uit de pan halen en op een schaal leggen.
De ui in de olie bakken,tomaten ontvellen en zaadjes verijderen.In blikjes snijden en meebakken.
De puree toevoegen de bouillon erij schenken en 7 min. zachtjes laten pruttelen.
De suas kruiden met azijn,cayenne,suiker,peper en zout.
De basilicum fijnhakken en door de saus roeren.
Dit over de courgetteplakken gieten
Dit kan zowel arm als koud gegeten worden
Receptnummer: 1173 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: cisca
Opmerking:
Vervang de courgettes eens door 2 rode en 2 groene paprika's en kruid de saus met 1 tl oregano en 1 tl basilicum
(de verse weglaten) en bestrooi het geheel met gesnipperde turkse peterselie
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept