Ingredienten: (4 pers.):
2 courgettes
sap van 1 citroen
peper en zout
3 eieren
3 el bloem
3 el fijngehakte peterselie
1,2 dl olijfolie
2 teentjes knoflook geperst
1 tl zout
1 ui gesnipperd
5 tomaten
2 el tomatenpuree
2 dl groenteouillon
paar druppels azijn
snuf cayennepeper en suiker
bosje basilicum | Bereiding:
Courgettes in 2 cm dikke plakken snijden
Met citroensap besprenkelen en bestrooien met peper en zout.
Eieren met de loem gladroeren en dan de peterselie toevoegen.
Olijfolie verhitten en de knoflook hierin fruiten
De courgetteplakken door het eslag halen en in de olie goudruin akken.
Uit de pan halen en op een schaal leggen.
De ui in de olie bakken,tomaten ontvellen en zaadjes verijderen.In blikjes snijden en meebakken.
De puree toevoegen de bouillon erij schenken en 7 min. zachtjes laten pruttelen.
De suas kruiden met azijn,cayenne,suiker,peper en zout.
De basilicum fijnhakken en door de saus roeren.
Dit over de courgetteplakken gieten
Dit kan zowel arm als koud gegeten worden |