Nieuws   Zoeken 

Patries' rijstwokkie met kip, varkensvlees en champignons
Ingredienten: (4 pers.):
200 gram magere varkenslapjes
in dobbelsteentjes gesneden
200 gram kippefilet
in dobbelsteentjes gesneden
3 eetlepels sojasaus of ketjap
zout en peper
250 gram rijst
2 eetlepels olie
1 ui
gepeld en gesnipperd
150 gram champignons in plakjes
2 a 3 eieren
Bereiding:
Vermeng het varkensvlees en de kip met de sojasaus en wat peper en laat dit circa 20 minuten marineren. Kook de rijst gaar. Verhit de olie in de wok, en bak hierin de ui 2 minuten. Voeg het vlees met de marinade toe en bak alles al omscheppend circa 6 minuten. Voeg de plakjes champignon toe en bak deze circa 2 (a 3) minuten mee. Roer de gare rijst door het vleesmengsel en laat het geheel al omscheppend door en door warm worden. Klop de eieren in een kom los en roer ze door het gerecht en laat ze al omroerend stollen. Breng het gerecht tenslotte op smaak met peper en zout.
Receptnummer: 11795 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
bron recept: het boek "De beste Chinese recepten"
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept