Ingredienten: (5 pers.):
400 gr. visfilet - in blokjes. (koolvis
kabeljauw
roodbaars).
150 gr. grote roze garnalen.
150 gr. gekookte mosselen.
3 eetl. olijfolie.
2 gedroogde chilipepertjes.
1 ui - gesnipperd.
1 -2 teentjes knoflook - gesnipperd.
400 gr. risottorijst.
1 dl. droge witte wijn.
1 ltr. visbouillon - van tabletten.
3 eetl. peterselie - fijngeknipt.
25 gr. boter.
50 gr. parmezaanse kaas - vers geraspt.
| Bereiding:
1: Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de pepertjes, ui en knoflook ca. 3 min. Zachtjes aan. 2: Schep de rijst erdoor tot de korrels omhult zijn door een olielaagje. 3: Voeg de wijn en een scheut bouillon toe en laat op een laag vuur het vocht in ca. 5 min. Verdampen. 4: Schep de visblokjes erdoor. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de risotto, zonder deksel, ca. 10 min. Op een lage stand, roer regelmatig. Doe er geregeld wat bouillon bij. 5: Voeg de rest van de bouillon toe evenals de garnalen en de mosselen en kook de risotto in nog ca. 5 min. Zachtjes gaar. 6: Schep de peterselie, boter en parmezaanse kaas erdoor. Laat de risotto afgedekt en van het vuur af ca. 5 min. Rusten. Eet smakelijk! |