Nieuws   Zoeken 

Loes d'r sushi rijst basis
Ingredienten: (2 pers.):
4 dl Japanse sushi rijst
3 eetlepels Japanse rijstazijn
2.5 eetlepels suiker
2 theelepels zout
4.6 dl water
Bereiding:
Rijst goed wassen met koud water tot het water helder is. Vervolgens nog 10 minuten laten weken, dan afgieten. Breng de rijst met de 4,6 dl water aan de kook. Eerst 5 minuten op hoog vuur laten koken en vervolgens nog 10 minuten op een laag vuurtje. Doe de rijst in een platte bak (bv ovenschaal) zodat het goed kan afkoelen. Maak een mengsel van de azijn, suiker en zout en sprenkel die over de rijst en meng het goed door de rijst heen. Laat de rijst vervolgens helemaal afkoelen (wapperen of buiten zetten). De afgekoelde rijst is klaar om sushi’s mee te maken! ! Kijk naar mijn andere recepten voor mijn lekkerste sushivariaties. De Japanse ingrediënten zijn in ieder geval verkrijgbaar bij een grote Albert Hein!.
Receptnummer: 11805 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Zie voor de sushi-roll-recepten hier: Loes d'r Standaard Sushi Roll en bij Loes d'r Speciale Sushi Roll
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept