Ingredienten: (4 pers.):
8 eieren - hard gekookt.
2 uien.
2 eetl. (arachide) olie.
2 theel. knoflookpoeder.
1 ½ theel. laos.
3-4 theel. sambal oelek of sambal oelek trassie
2-3 theel. goela Djawa of bruine basterdsuiker.
1 ½ eetl. tomatenpuree.
1 ½ eetl. santen mix. | Bereiding:
1: Pel de eieren, leg ze tot gebruik in warm water. 2: Snipper de uien zeer fijn. 3: Verhit de olie en fruit de uien tot ze lichtbruin zien. 4: Roer er de knoflookpoeder, laos, sambal naar keuze, suiker en tomatenpuree door. 5: Schenk er vervolgens 3 dl. Kokend water bij. Laat alles even goed doorkoken en roer er daarna de santen mix door. 6: Temper de warmtebron. Leg de eieren in de saus en laat alles nog even 5 min. Zachtjes pruttelen. 7: Neem de eieren uit de saus, halveer ze en leg ze in een voorverwarmde schaal. Schenk er daarna de hete saus over. |