Nieuws   Zoeken 

Gerda's quiche taarten
Ingredienten: (8 pers.):
Pakje ontdooide bladerdeeg
Eiermengsel:
kleine vorm
doorsnede 25 cm:
3 eieren
1 beker crème fraiche
zout
peper en peterselie
grote vorm doorsnede 32 cm:
6 eieren
2 bekers crème fraiche
zout
peper en peterselie
Zalmtaart:
2 blikjes zalm
1 pot geroosterde paprika`s
2 uien
Garnalentaart:
100 gr roomkaas
2 uien
2 theelepels chili poeder
300 gram garnalen
1 eetl bieslook
Preitaart:
300 gram spekjes
2 uien
400 gram prei
150 gram geraspte kaas
Bereiding:
Bekleed een ingevette ovenschaal met plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en snijd de randen netjes. 10 minuten in oven zetten op 175 graden. Eiermengsel:. Eieren, crème fraiche en peterselie mengen en op smaak brengen met peper en zout. Zalmtaart:. Bodem van bladerdeeg maken. Zalm laten uitlekken, graatjes verwijderen en in stukjes verdelen. Geroosterde paprika`s laten uitlekken en in dunne reepjes snijden. Uien klein snipperen. Zalmstukjes, paprikareepjes en uien over bodem verdelen. Eiermengsel erover gieten. 50 minuten op 175 graden in de oven. Garnalentaart:. Bodem van bladerdeeg maken. Fruit een ui zachtjes glazig, voeg roomkaas toe en laat deze zachtjes smelten. Roer chili poeder, garnalen, bieslook erdoor. Schep het eiermengsel erdoor en verdeel het over de taartbodem. 50 minuten op 175 graden in de oven. Preitaart:. Bodem van bladerdeeg maken. Spekjes, gesnipperde uien en de klein gesneden prei fruiten. Dit over de bodem verdelen, het eiermengsel erover. 150 gram geraspte kaas erover strooien. 50 minuten op 175 graden in de over.
Receptnummer: 11836 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Heerlijk voor op feestjes koud of warm
Van te voren klaar maken dan zijn ze lekkerder.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept