Nieuws   Zoeken 

Barbara's gegratineerde tomaten/eischoteltjes
Ingredienten: (2 pers.):
2-3 trostomaten
1 eetlepel droge sherry
4 blaadjes basilicum
zout
peper
2 eieren
2 dessertlepels crème fraiche
50 gram geraspte kaas (pardano)
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de tomaten en snij ze in plakken. Verdeel de plakken dakpansgewijs in twee lage eenpersoons ovenschaaltjes of de deksels ervan. Sprenkel de sherry erover. Scheur de blaadjes basilicum erboven in stukjes en bestrooi met wat zout en peper. Bak de tomaatplakken ca. 15 minuten in de oven. Haal de schoteltjes uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot 225 graden. Breek boven elk schaaltje een ei. Roer de crème fraiche los en schep hiervan naast iedere dooier een dessertlepel. Verdeel de geraspte kaas erover en zet de schaaltjes nog ca. 10 minuten in de oven. Bestrooi de schaaltjes voor het serveren met de fijngeknipte peterselie.
Receptnummer: 11849 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Een beetje van AH en een beetje van mezelf. Lekker met stokbrood of geroosterd brood bij de lunch of in dubbele hoeveelheid met een salade erbij als lichte maaltijd. Ook leuk voor een brunchbuffet in een grote ovenschaal.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept