Nel's bami met roerbakgroente en blokjes kipfilet
Ingredienten: (4 pers.):
Voor 4 personen:
6 nestjes bami
1 pond chinese roerbakgroente
200 gram tauge
4 ons kipfilet
2 eetlepels knoflookpasta
ketjap
arachide- of zonnebloemolie
Bereiding:
De bereidingstijd is zonder de marinadetijd. Snij de kipfilet in niet te kleine blokjes. Maak een marinade van een flinke theelepel knoflookpasta en ketjap. Zet de kipfilet in een uurtje in deze marinade en laat daarna goed uitlekken in een vergiet waarin een stuk keukenpapier is gelegd. Bak de kipblokjes in arachide of zonnebloemolie gaar en bruin. Roerbak in tussen de groente en de tauge in de wok of hapjespan en doe er een theelepel knoflookpasta en een scheutje ketjap bij. Kook intussen de bami gaar en laat spoel af met warm water. Doe op elk bord wat bami, verdeel de groente over de bami en leg de kipblokjes er bovenop.
Receptnummer: 11877 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Probeer in plaats van kip ook eens: rivierkreeftjes of gamba's: 2 bakjes voor 4 personen. Of een pakje pittig gekruide tofu*. (Allemaal verkrijgbaar bij AH).
* De tofu hoeft niet meer gemarineerd te worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept