Nieuws   Zoeken 

Pasta van mirella met pittige saus
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr Kip
150 gr Bacon
2 teentjes knoflook
1 Ui
1 Prei
1 Courgette
2 Vleestomaten
Blikje zwarte olijven
Blikje tomatenpuree
125 ml kookroom
peper
zout
nootmuskaat
chillepeper
Tabasco
Penne Rigate 500 gr
Bereiding:
Snijd de kipfilet en de bacon in blokjes. Snijd de ui en courgette en de tomaten ook in blokjes. De prei in dunne ringen. Verwarm een wokpan en doe daar 4 el olijfolie of gewone olie in en laat heet worden. Bak hierin de kip en de bacon aan. Bak de ui,prei en courgettes en de twee uitgeperste knoflookteentjes mee voor ca. 4 min. Voeg de tomaten toe en laat het even slinken. Giet dan de kookroom erbij en het blikje tomatenpuree,goed roeren. Dan kan er peper en zout bij, en 2 snufjes noĆ³tmuskaat en klein beetje chillipeper. En voor de echte hete eters een paar druppeltjes tabasco. Als laatste kun je dan de olijven meewarmen terwijl je de penne rigate kookt volgens de gebruiksaanwijzing.
Receptnummer: 11918 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Als je niet van olijven houdt kun je deze er gerust uitlaten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept