Nieuws   Zoeken 

Lenie's rundvlees met oestersaus
Ingredienten: (4 pers.):
450 gr runderfilet
in dunne reepjes
2 el lichte sojasaus
2 el aardnootolie of plantaardige
olie
2 uien
in 4 stukken verdeeld
2 stengels bleekselderij
diago-
naal in stukjes gesneden
120 gr champions
1 rode paprika grof gesneden
120 gr tauge
[oestersaus]
3 el oestersaus
1/2 blokje kippeboullon opgelost in
in2 el kokend water
1 el donkere sojasaus
1 el chinese wijn of droge sherry
1 el maizena
2 el koud water
zout en peper
Bereiding:
Het vlees in een kom doen en de lichte sojasaus er. Overheen gieten. Goed vermengen en minstens 30 min apart zetten. Intussen de oestersaus mengen met kippenbouilon,. Donkere sojasaus en wijn. De maizena met het koude water mengen en apart zetten. De wok verhitten en de olie toevoegen. Ui,sederij,. Champions en rode paprika toevoegeen 5 min roerbakken. Alle groenten uit de wok halen en apart. Zetten. De olie weer heet laten worden en het vlees in de wok doen. Het vlees mooi bruin bakken en dan de. Saus en de gebakken groenten toevoegen. Het maizena mengsel erdoor roeren, het geheel aan de kook brengen,roeren en zout en peper toevoegen. Tenslotte de tauge toevoegen en nog 3 min. Zachtjes laten koken.
Receptnummer: 11924 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
het vlees is gemakkelijker te snijden als het licht bevroren is.
serveren met rijst of pasta. het is heerlijk eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept