Marieke's kerrie-kippensoep
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr kipfilet
2 el bloem
2 el boter
2 kippenbouillontabletten
2 el kerriepoeder
peterselie naar smaak
1 ui
1 liter water
zout
50 gr rijst
Bereiding:
Verhit boter in een pan en fruit de ui. Voeg de kerriepoeder toe. Roer de bloem erdoor en voeg het water (voorzichtig!) toe. Doe de bouillontabletten erbij en breng het geheel voorzichtig aan de kook. Snijd de kipfilet ondertussen in stukjes en doe deze in de soep, samen met de rijst. Laat de soep ongeveer een kwartiertje koken. Roer de (verse) peterselie door de soep (naar smaak) en doe er nog een beetje zout bij. Eet smakelijk!
Receptnummer: 1193 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: marieke deinum
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept