Nieuws   Zoeken 

Rudi's varkenshaasje met romige kerriesaus (slank)
Ingredienten: (2 pers.):
200-250 g varkenshaas
peper
zout
½ el kerriepoeder
20 g boter
½ perssinaasappel
uitgeperst
1 tl bouillonpoeder
1 dl Blue Band Finesse
voor koken
½ el fijngeknipt bieslook
lekker met:
(provencaalse) krielaardappels
peultjes
Bereiding:
Pers vast de sinaasappel uit en kook het water. Bestrooi het vlees met peper, zout en een beetje van de kerriepoeder. Vouw het dunne stukje van de varkenshaasjes om en steek ze met een cocktailprikker vast. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin en rosé. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Voeg het sinaasappelsap, 1/2 dl heet water, bouillonpoeder naar smaak en de Bleu Band Finesse toe en laat de saus op een hoog vuur iets inkoken. Snijd het vlees in plakjes en lepel er een beetje van de saus over. Bestrooi tenslotte het vlees met het bieslook. Serveer met gekookte (provencaalse)krielaardappeltjes en peultjes (of doperwtjes). De rest van de saus kun je ook over de peultjes en aardappeltjes lepelen. Lekker slank maar verrukkelijk!. P. P. 265 kcal, 26 g eiwit, 16 g vet, 4 g koolhydraten.
Receptnummer: 11934 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Komt uit een C1000 receptenblaadje
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept