Ingredienten: (4 pers.):
500 gram worteltjes
zout
suiker
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
4 eetlepels azijn
½ theelepel komijn
½ theelepel kaneelpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 eetlepel fijngeknipte koriander | Bereiding:
Schrap de worteltjes en snij ze in plakjes of kleine stukjes. Kook ze beetgaar in water met wat zout en suiker, spoel ze koud af en laat ze goed uitlekken. Pers de knoflook uit boven de olie en verwarm dit ca. Een minuut. Voeg de azijn, komijn, kaneelpoeder en paprikapoeder toe en laat dit al roerend een minuutje pruttelen. Schep de wortelstukjes, peterselie en koriander door de warme dressing en laat het geheel afkoelen. Schep de salade voor het serveren (op kamertemperatuur) nog even om. |