Jan's sambal goreng oedang (Gamba’s schotel)
Ingredienten: (4 pers.):
4 Sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 Laos
2 a 3 groene pepers
2 Salaam blad
2 Sere
2 Djeroek peroet
1 bakje Champignons
2 eetlepels Bean sauce (Soja)
1 dessert lepel Koriander
sap van lemoen Djeroek peroet
1 kilo Gamba’s
wat water
Paksoi
Rode paprika
Blikje Baby maïs
Taugé
Bereiding:
Sjalotjes en knoflook in wat olie fruiten.
Laos, groene pepers, sere en Salaam erbij en even omroeren
Dan Djeroek peroet en gesneden Champignons en even omroeren
Dan Bean sauce erbij doen en de gamba’s met wat water en even omroeren.
Dan gesneden rode paprika en paksoi en baby maïs erbij en omroeren.
Als laatste de taugé en dan het geheel even laten sudderen.
Receptnummer: 1207 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept