Nieuws   Zoeken 

Teatske's heerlijke vegetarische schotel
Ingredienten: (3 pers.):
2 gesnipperde uien
2 tomaten in stukjes
1 courgette in stukjes
1 blik bruine bonen
1 theelepel chilipoeder
100 gram rijst
1 blikje (70 gr) tomatenpuree
1/2 liter bouillon (van een tablet)
3 eetlepels gesnipperde peterselie
100 gram geraspte kaas (belegen)
zout en peper
Bereiding:
Fruit in een braadpan uisnippers en chilipoeder ca. 2 minuten. Voeg de courgette, tomaat en rijst toe. Roer de tomatenpuree en bouillon erdoor. Breng de vloeistof aan de kook en laat het gerecht met een deksel op de pan zachtjes ca. 10 minuten pruttelen tot alles gaar is en de meeste vloeistof is opgenomen. Voeg de bonen (afgespoeld en uitgelekt) toe en warm goed door. Roer vervolgens de peterselie en de helft van de kaas door het gerecht en geef de rest van de kaas er apart bij. Eet deze schotel met vers stokbrood of warm turks brood.
Receptnummer: 12074 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Dit is een vegetarische variant op het recept met gehakt en koolraap (nr 9411). Ook hiervan hebben wij weer gesmuld!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept