Nieuws   Zoeken 

Barbara's lasagne met courgette, paprika en tonijn
Ingredienten: (2 pers.):
1 eetlepel olijfolie
1 courgette
1 kleine rode paprika
2 bosuien
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
zout
peper
1½ blikje tonijn naturel (a 185 gram)
2 eetlepels kappertjes
lasagnepakket (Knorr) + 4 dl. melk of 9 lasagnevellen en 6½ dl. lasagnesaus
geraspte kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Courgette en paprika in blokjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. Tonijn uit laten lekken en losmaken met een vork. Courgette- en paprikablokjes bestrooien met de Italiaanse kruiden en ca. 4 minuten bakken in de olie. Bosuiringetjes erdoor scheppen en een minuut meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen lasagnesaus maken met 4 dl. Melk en 2½ dl. Water en deze 2 minuten laten koken. Van het vuur af het courgettemengsel, de tonijn en de kappertjes door de saus scheppen. In een ingevette ovenschaal de lasagne opbouwen. Beginnen en eindigen met saus. Geraspte kaas erover strooien en de schaal ca. 35 minuten in de oven zetten. Voor het aansnijden de lasagne even tot rust laten komen.
Receptnummer: 12081 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Als je niet van kappertjes houdt kan je ze weglaten, maar ze smaken er wel lekker bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept