Tine's oosters wokgrecht met zalm
Ingredienten: (4 pers.):
600 gram verse zalmfilet
4 eetl. zonnebloem of olijfolie
350 gr.sperziebonen
2 teentjes knoflook
25 gr.verse gemberwortel
1 rode peper (vers)
2 eetl.oestersaus of sojasaus
200 gr.taugé
100 gr.ongezouten cashewnoten.
Bereiding:
Snijd de zalmfilet in blokjes,verhit de olie in de wok en wok de zalmblokjes aan weerskanten lichtbruin. Ondertussen kook je de sperziebonen in 2 min. En spoel ze met koud water af. Schil en rasp de gemberwortel, pers de knoflook en snijd de peper in de lengte door de helft haal de pitjes eruit en snijd in kleine stukjes. Als de zalmstukjes mooi gebakken zijn appart warm houden. Dan in het braadvet wokken de peper,knoflook en gember,dan schep je de sperziebonen erdoor met de oestersaus even door wokken,dan schep je de taugé en zalmblokjes erdoor,goed door en door warm laten worden. Als laatste de noten erover strooien. Lekker met Pandanrijst of gele rijst.
Receptnummer: 12083 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept