Nieuws   Zoeken 

Agnes “het oog wil ook wat” rijst
Ingredienten: (2 pers.):
rijst (de hoeveelheid die je zelf altijd kookt)
200 gr. diepvries doperwtjes
1 grote rode paprika
Bereiding:
Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes ter grootte van een erwt. Kook 2 pannetjes water 1 voor de rijst en 1 voor de erwtjes (bodempje) Kook de hoeveelheid rijst gaar. Als deze nog moet uitdampen kook dan de diepvrieserwtjes knapperig. Giet ze af en meng de warme erwtjes en de rauwe rode paprika door de rijst. Serveren met een saus. Smakelijk eten!
Receptnummer: 12104 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
De kleurtjes bij elkaar, ziet er leuk uit. Gebruik diepvriesdoperwtjes. Als deze gekookt zijn, zijn ze nog knapperig. Doperwtjes uit een pot zijn te papperig. Een gele paprika kan ook, maar rood oogt mooier en smaakt ook zoeter. Ik gebruik hiervoor geen rijst die plakt maar een losse korrel rijst b. v. Basmati. Smaakt heerlijk bij alle sauzen van Chicken Tonight. Maar ook erg lekker samen met mijn kippenragoût.

Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept