Nieuws   Zoeken 

Yvonne's kaneelcake
Ingredienten: (4 pers.):
125 gr. cakemeel
1 eetl. kaneel
3 eieren
200 gr. suiker
100 gr. boter of margarine
1 zakje geschaafde amandelen
1 dl. water
bloem
Bereiding:
Springvorm invetten en met bloem bestuiven. De cakemeel zeven en met de kaneel mengen. De eieren met de suiker schuimig kloppen (± 5 min. ). Met de mixer. Voorzichtig het cakemeelmengsel erdoor scheppen. De boter of margarine in het water koken en laten. Smelten. Dit water/boter mengsel heel langzaam door het. Deeg roeren tot het glad is. De springvorm vullen met het deeg en de geschaafde amandelen erover heen strooien. In een matig tot vrij warme oven (150-170 graden) in 60 min. bakken
Receptnummer: 12137 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept