Nieuws   Zoeken 

vleesreepjes (van Marga) in jachtsaus
Ingredienten: (4 pers.):
700 gr varkensvlees (hamlappen
varkenslapjes)
bakboter
peper
zout
2 zakjes jachtsaus (knorr)
1 ui
250 gr gerookte spekreepjes
half bakje champignons
Bereiding:
Snij het vlees in reepjes, kruid het met peper en zout (niet teveel) en bak deze in wat bakboter bruin en (bijna) gaar. Bak ondertussen de spekreepjes in een ander pannetje uit. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Maak ze nog iets fijner door er nog even met een mes doorheen te hakken. Voeg de ui en de champignons toe aan het vlees het laat het even meebakken. Voeg dan de op de pakjes aangegeven hoeveelheid water toe en de inhoud van de pakjes saus. Laat dit nog een kwartiertje zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de uitgebakken spekjes toe.
Receptnummer: 12140 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Lekker met rostirondjes uit de oven en een salade.
Dit recept kan ook gemaakt worden met kalkoenfilet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept