Nieuws   Zoeken 

Betty's roergebakken speklapjes met ananas
Ingredienten: (4 pers.):
1 blik ananasstukjes à 567 g
2 el zonnebloemolie
500 g speklapjes in dobbelstenen
versgemalen peper
zout
2 el ketjap manis
3 bosuitjes in ringetjes
1/2 el bouillonpoeder
1 - 2 el maïzena
Bereiding:
Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de speklapjes al omscheppend op een hoog vuur bruin. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Voeg de ketjap en de helft van het ananassap toe en breng alles aan de kook. Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in ± 15 min. Gaar. Schep de ananas met de rest van het sap, de bosuitjes en de bouillonpoeder erdoor en breng alles aan de kook. Roer de maïzena los met een beetje water en bind het vocht ermee.
Receptnummer: 12173 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Lekker met witte rijst en roergebakken broccoli.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept