Jan's sambal goreng hati
Ingredienten: (4 pers.):
2 pakjes lever
5 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 rode peper (pitjes eruit halen)
1 groene peper
2 tomaten
2 Laos
2 Salaam
3 Djeroek peroet
10 Peté
1 ˝ cm santen
1 citroen
trassi
Bereiding:
Lever met wat water en het sap van een ˝ citroen wassen
Sjalotjes en knoflook fruiten in wat olie
Laos, fijngesneden pepers en fijngesneden peté toevoegen en omroeren. Tomaat en trassi toevoegen en omroeren.
Dan lever toevoegen en goed omroeren en even laten sudderen. Citroensap van een ˝ citroen toevoegen en even laten sudderen.
Salaam, djeroek peroet, santen en kopje water erbij doen en even laten sudderen. zout en peper toevoegen.
Dan het geheel goed laten sudderen.
Receptnummer: 1219 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept