Nieuws   Zoeken 

@strid's knapperige turkse boomstammetjes
Ingredienten: (6 pers.):
1 pakje bladerdeeg
boem voor het uitrollen
500 g rundergehakt
1 ui gesnipperd
1 Spaanse peper fijngehakt
2 tenen knoflook
1 tl zout
1 el paprikapoeder(milde)
2 el tomatenpuree
½ bosje platte peterselie
1-2 eiwitten
olijfolie voor het frituren
Bereiding:
De plakjes bladerdeeg op een bestoven aanrechtblad uitspreiden. Ondertussen olijfolie in een koekenpan verhitten en het gehakt rul bakken, ui, knoflook en Spaanse peper toevoegen en meebakken. Paprikapeder eraan toevoegen en de tomatepuree erdoor roeren. Als alles goed is vermengd de peterselie toevoegen en het geheel op smaak brengen met peper en zout. Het eiwit met een beetje water loskloppen. De bladerdeegplakken diagonaal doorsnijden en op elke driekhoek wat eiwit smeren, hier een lepel vulling op leggen. De driehoekjes strak oprollen en de randen goed aandrukken. De stammetjes in de hete olijfolie goudgeel bakken. Je kan ze warm en koud eten.
Receptnummer: 12199 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Het maakt niet zoveel uit op welke manier je het deeg oprolt.
Je kunt ook kleine flapjes maken rolletjes.
Restant kan altijd afgekoeld de vriezer in.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept