Nieuws   Zoeken 

Sue's zacht zilte kippetje
Ingredienten: (4 pers.):
4 enkele kipfiletjes
4 plakjes gerookte zalm
olijfolie
peper
zout
Bereiding:
Was de kipfilet en dep ze droog. Snijd ze in de breedte in, maar niet door. Vouw de kipfilet open en leg het plakje gerookte zalm erin. Vouw dicht en steek er voorzichtig een paar cocktailprikkertjes in zodat de zalm er niet uit kan vallen. Kruid de kipfilet aan de buitenkant met een beetje peper en zout naar smaak. LET OP: Wees zuinig met het zout, de zalm zout de kip van binnenuit! ! !. Bak ze kipfilet in de olijfolie mooi goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
Receptnummer: 12209 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit gerecht is heerlijk met aardappelbolletjes, aardappelpuree en frietjes.
Van groente combineert de uitgesproken smaak van de zalm heel goed met de zachte smaak van worteltjes of asperges.

Ook een lekkere frisse salade doet het goed.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept