Nieuws   Zoeken 

snelle vissoep a la Wolters
Ingredienten: (4 pers.):
courgette
citroen
knoflookteentje
75 ml koksroom
potje gedroogde dragon
pakje diepvries kabeljauw
pakje instant tomaten creme soep
3 tomaten
worschester saus
en een ui
Bereiding:
De courgette in kleine blokjes snijden, ui snipperen, kabeljauw in bevroren toestand ook in blokjes snijden.
Ui fruiten en knoflook teentje toevoegen, wanneer de ui glanzend is de courgette toevoegen en mee bakken ongeveer drie minuten.
Vervolgens de kabeljauw toevoegen en ongeveer vijf minuten zachtjes mee bakken.
Tomaten die ontvelt zijn en in blokjes gesneden eveneens toevoegen.
Daarna anderhalve liter water erbij doen en de instant tomatensoep bij het geheel doen en de soep zachtjes naar het kookpunt brengen, maar wel blijven roeren totdat de instantsoep goed op gelost is. Koksroom erbij voegen.
De soep ongeveer 20 minuten zachtjes laten pruttelen.
Verder afmaken met flink veel dragon, zeker een half potje, citroen (halve) uitknijpen boven de soep en vervolgens nog een paar druppels worschestersaus erbij doen en klaar is de soep.
Je kunt er natuurlijk ook mosselen of garnalen en noem maar op toevoegen.
Receptnummer: 1224 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: David Wolters
Opmerking:
Het is een heerlijke maaltijdsoep waarbij je een lekker stuk brood kan serveren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept