Nieuws   Zoeken 

Marie-Jose's krans van soezendeeg
Ingredienten: (8 pers.):
1.2 dl. melk
110 gr. boter
snufje zout
1 el. suiker
140 gr. bloem
ca. 5 eieren[250 gr.]
4 eetl. geschaafde amandelen
1 zakje oploskoffie
4 dl. slagroom
2 el. koffielikeur
poedersuiker
Bereiding:
Het soezendeeg;Verhit de melk,boter,zout en suiker in een steelpan op laag vuur. Neem de pan van het vuur als het mengsel kookt. Roer in EEN KEER de bloem er door. Zet de pan 1 minuut terug op het vuur om het mengsel te laten drogen. Schep het mengsel in een andere kom,roer er een ei door en voeg het volgende ei toe als het eerste opgenomen is. Stop met roeren zodra het een samenhangend deeg is. Leg bakpapier op de bakplaat. Maak een cirkel van 20 cm. Schep hier het soezen deeg op in een open cirkel. {Kan ook in een spuitzak}. Strooi er de geschaafde amandelen erover. Bak de soezen krans op 200 c. 30/35 min. Laat de krans op het rooster afkoelen. Snijd hem overdwars open. Meng voor de vulling de oploskoffie met 2 el. Water. Klop de slagroom stijf met de likeur en het koffie mengsel. Vul de krans met de room en strooi er de poedersuiker over.
Receptnummer: 12250 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Je kunt natuurlijk ook ander vullingen maken;Slagroom, aarbeien saus en bananen.
Met slagroom en advocaat. Chocolade mousse met slagroom[ Af werken met gesmolten chocolade er over heen slierten]. Half slagroom half custard met vruchtjes en rum. Slagroom en aarbeien. We zullen onze dikke tot wel houden[ ik dan] Grt. M-J. [recept uit de Libbele]
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept