Nieuws   Zoeken 

Jolanda's couscous met courgette roomsaus
Ingredienten: (3 pers.):
2 el olie
1 ui
2 knoflookteentjes
300 gram kipfilet
Kipkruiden
1 courgette
1 blikje maïs
1 pak Marokkaanse couscous van lassie (250 gr)
1 flesje kookroom
Zout
Peper
Bereiding:
Snij de kipfilet in blokjes en marineer dit met de kipkruiden en een heel klein beetje olie. Laat dit even intrekken in de koelkast. Snipper intussen de ui, was de courgette en snijdt deze in kleine blokjes en laat de maïs uit lekken. Bak de uisnippers ongeveer 3 minuten in de hete olie. Voeg de kip toe en bak deze totdat het rondom bruin is. Pers de knoflook uit boven de pan en doe ook de courgette erbij. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken. Kook ondertussen water voor de couscous en bereid de couscous zoals op het pak vermeld staat. Hierna de maïskorrels en de roomsaus erbij en dit nog even 3 minuutjes mee verwarmen. Je kan de saus naast de couscous eten of er gewoon door heen mengen. EET SMAKELIJK!.
Receptnummer: 12306 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Je kan er een lekkere frisse salade bij serveren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept