Nieuws   Zoeken 

Kerstin's dim sum
Ingredienten: (4 pers.):
120 gr kleefrijst
600 gr mager varkensvlees
40 gr kleine rode Thaise uitjes
1 teentje knoflook
1 eiwit
1 eetl olie
1 theel palmsuiker
1 eetl fijngeh. verse korianderblaadjes
3 eetl heldere sojasaus
1 eetl rijstwijn
peper
Bereiding:
Was de rijst in een zeef met koud water en laat hem de hele nacht onder water staan. Vervolgens zorgvuldig laten uitlekken. Hak het vlees heel klein. Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Verwarm de olie in een braadpan, voeg de ui en knoflook toe. Bestrooi deze met suiker en laat ze glaceren en kleuren. Laat deze afkoelen en doe ze dan bij het gehakte vlees. Kneed het mengsel en voeg al knedend de koriander, sojasaus, het eiwit, de rijstwijn, zout en peper toe. Vorm van het mengsel ong. 28 balletjes. Strooi de uitgelekte rijst op een plank en rol de balletjes zolang door de rijst tot ze ermee bedekt zijn. Bestrijk de bodem van een stoommandje met olie en leg er de balletjes op. Sluit het mandje en zet het in een wok die voor 1/3 gevuld is met water. Breng het water aan de kook en verlaag vervolgens de temperatuur. Laat de balletjes in ca 20 min. Gaar stomen.
Receptnummer: 12324 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker als bijgerecht bij de maaltijd of als snack.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept