Nieuws   Zoeken 

Sandra's pittige gehaktovenschotel
Ingredienten: (3 pers.):
250 gr gehakt
500 gr. aardappelschijfjes
aardppel anders pikant gekruid
2 uien
3 tomaten
1 prei
1 paprika
ananasblokjes
perziken
paprikapoeder
chilipoeder
knoflookpoeder
olijfolie
margarine
Bereiding:
Snij de uitjes fijn, de prei in ringen en de paprika in stukjes. De tomaten in plakjes en de perziken ook in stukjes. Doe vervolgens een beetje olijfolie in de pan en rul het gehakt. Paprika- chili- en knoflookpoeder toevoegen; hoeveelheid naar keuze. Voeg de ui, prei en paprika toe aan het gehakt. Roerbak alles een paar minuten. Gelijktijdig de ovenschotel invetten met margarine. Onderop de schotel de helft van de aardappelschijfjes verdelen. Hier bovenop de helft van het gehakt/groentemengsel; vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes verdelen en daarbovenop de plakken tomaat. Als laatste de pot aardappel anders toevoegen. +/- 40 minuten in de oven en smullen maar!

aanvulling: Het fruit verwarm je even kort mee met het groente/gehaktmengsel en het tweede deel van het groente/gehaktmengsel moet als laagje in de ovenschotel voor de tomatenschijfjes.
Receptnummer: 12367 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Zowel zoet (vanwege het fruit) als pittig tegelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept