Jan's botervis in kokossaus met lente-uitjes
Ingredienten: (4 pers.):
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 Lente-uitjes
3 groene pepers
2 blaadjes djeroek poeroet
1 kleine Laos
3 sereh
2 Salaam
Santen
Guladjawa
1 kg botervis
Bereiding:
In wat hete sjalotjes en knoflook fruiten
Dan lente-uitjes, pepers, djeroek poeroet, Laos, sereh, Salaam en guladjawa toevoegen en even laten meebraden.
Dan de santen er bijdoen met twee kopjes water en wat peper en zout en goed omroeren.
Dan de botervis er inleggen dat hij onder gedompeld is en dan wat laten sudderen.
Er mag eventueel wat koenjit worden toegevoegd worden voor de smaak.
Receptnummer: 1237 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept