Ingredienten: (2 pers.):
1 Chinese kool
1 bakje creme fraiche
3 eetlepels mayo half
1 ei
kaas
1 zakje croutons & pijnboompitten
peper uit de molen
knoflook poeder
ketjap manis
evt. water | Bereiding:
Kook het ei hard. Snijd intussen de chinese kool in reepjes. Maak een sausje van de creme fraiche, mayo half, een scheutje ketjap, knoflookpoeder en peper uit de molen (ik gebruik hiervoor altijd 4 seizoenenpeper) en evt een klein beetje water als het te dik is. Snijdt twee dikke plakken kaas in blokjes. Schep het sausje en de blokjes kaas door de kool. Als het ei hard gekookt is, laat koud worden onder stromend water en snijdt het daarna in blokjes en roer dit ook door de salade (het is ook lekker als het ei nog een beetje lauw is! ) Op het laatst de croutons en pijnboompitten toevoegen, anders worden deze slap. Eventueel nog wat peper erbij en klaar! ! ! |