Nieuws   Zoeken 

Spanje's banaan gefrituurd in kokosbeslag
Ingredienten: (4 pers.):
100 g rijstebloem met gluten
100 g vers gersaspt kokos of 60 g gedroogd kokos
50 g suiker
1 el sesamzaad
60 ml kokosmelk
6 bananen
olie om in te frituren
ijs voor erbij
Bereiding:
Doe bloem,kokos,suiker,sesamzaad,kokosmelk en 60 ml water in een kom en klop er een glad beslag van. Voeg wat waer toe als het te dik is. Zet het beslag apart en laat 1 uur staan. Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Vul een wok of frituurpan voor een derde met de olie en verhit deze tot 180 graden of tot een brokje brood in een paar seconden bruin wordt. Doop elk stukje banaan in het beslag en laat het voorzichtig in de hete olie vallen. Bak de banaan in kleine portie's en bak dat danongeveer 4-6 minuten,helemaal goudbruin. Haal de banaa met een schuimspaan uit de olie en laat het uitleken op keukenpapier.
Receptnummer: 12420 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Serveer de banaan warm, met ijs.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept