Ingredienten: (2 pers.):
1 pak diepvriesspinazie
1 sjalotje
4 gedroogde tomaten op olie
1 el olijfolie
50 gr. ontbijtspek
in blokjes
1 laurierblaadje
1/8 l slagroom
zout
versgemalen peper
4 eieren
75 gram geraspte belegen kaas | Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Laat de ontdooide spinazie uitlekken in een vergiet, druk er met de hand zoveel mogelijk vocht uit of doe het in de slacentrifuge. Schep de groente in een ovenschaal. Snipper het sjalotje. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Verhit de olie in een steelpan en bak de sjalotsnippers en de spekjes ca. 2 min. Voeg dan de stukjes tomaat, het laurierblaadje en 1 dl. Slagroom toe. Breng de saus aan de kook en laat hem zachtjes ca. 3 min. Iets inkoken. Verwijder dan het laurierblaadje en breng de saus op smaak met zout & peper. Meng de saus door de spinazie, maak 4 kuiltjes in de spinazie en breek de eieren hierboven. Strooi de geraspte kaas over het geheel en besprenkel de resterende slagroom over de kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. Goudbruin. Lekker met pasta! |