Nieuws   Zoeken 

Claudia's molukse spek ritja-ritja
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo Speklappen zonder zwoerd
1 ui
4 teenen knoflook
ketjap manis nr 1
Slaolie
1 tot 1
5 maggi naar smaak
1 wokpan
1 vergiet
Bereiding:
Snij de speklappen in kleine reepje. Verwarm de wok en doe er 3 eetlepels slaolie in,. Doe dan alle spekreepjes erin en bak ze tot ze wit van kleur zijn. Haal ze uit de pan en laat ze in de vergiet uit lekken, doe dan 2 eetlepels slaolie in de pan doe dan de in halve ringen gesneden ui met de 4 fijn geperste knoflook in de pan en bak ze aan. Doe dan de maggie erin en bak het aan tot de maggie kapot is doe dan de spekreepjes erin en roer dit alles door mekaar en als laats doet u de ketjap erbij (zoveel u wilt) en maak het op smaak naar keuze laat dit op een zacht vuurje aan suderen het het is klaar. Eet smakelijk. En en is erg lekker met rijst en bijv boontjes op z'n moluks.
Receptnummer: 12422 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit is mijn lieveling gerecht na een gewone werk dag..
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept