Ingredienten: (4 pers.):
2 kipfilets
1 doosje champignons
stukje gemberwortel geraspt
2 blokjes kippenboullion hiervan een halve liter maken
peper,zout,1 eetlepel kerrie,soja saus
5 afgestreken eetlepels bloem
1 ons blanke rozijnen
boter
koksroom 75 ml
knoflook teenje uitgeperst
twee gesnipperde uien | Bereiding:
kipfilets in blokjes snijden en marineren met soja saus, kerrie poeder, peper en een snufje zout en uitgeperste knoflookteenje , gemberwortel kwatiertje laten staan.
Boter smelten (twee flinke eetlepels) dan de kip met de marinade zacht bakken (5 minuten) vervolgens de gesnipperde uien, gesneden champignons en rozijnen toevoegen en eveneens 5 minuten zacht mee laten bakken.
Dan de bloem toevoegen totdat deze helemaal op genomen is in het gerecht;vervolgens de boullion beetje bij beetje toevoegen tot de gewenste dikte is verkregen, daarna koksroom toevoegen en nog even zachtjes laten stoven 10 minuten en klaar is uw gerecht.
|