Nieuws   Zoeken 

David's kippenragout
Ingredienten: (4 pers.):
2 kipfilets
1 doosje champignons
stukje gemberwortel geraspt
2 blokjes kippenboullion hiervan een halve liter maken
peper,zout,1 eetlepel kerrie,soja saus
5 afgestreken eetlepels bloem
1 ons blanke rozijnen
boter
koksroom 75 ml
knoflook teenje uitgeperst
twee gesnipperde uien
Bereiding:
kipfilets in blokjes snijden en marineren met soja saus, kerrie poeder, peper en een snufje zout en uitgeperste knoflookteenje , gemberwortel kwatiertje laten staan.
Boter smelten (twee flinke eetlepels) dan de kip met de marinade zacht bakken (5 minuten) vervolgens de gesnipperde uien, gesneden champignons en rozijnen toevoegen en eveneens 5 minuten zacht mee laten bakken.
Dan de bloem toevoegen totdat deze helemaal op genomen is in het gerecht;vervolgens de boullion beetje bij beetje toevoegen tot de gewenste dikte is verkregen, daarna koksroom toevoegen en nog even zachtjes laten stoven 10 minuten en klaar is uw gerecht.
Receptnummer: 1243 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: David Wolters
Opmerking:
Dit gerecht smaakt de tweede dag eigenlijk lekkerder.
Lekker met rijst en een eenvoudige salade.
U kunt ook voor het opdienen stukjes banaan toevoegen maar deze niet mee laten koken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept