Ingredienten: (4 pers.):
500 gr spruitjes
500 gr kastanjechampignons
100 gr katenspek
1/2 eetlepel tijm
peper en zout
1 dikke ui
1 teentje knoflook
beetje boter of margarine | Bereiding:
Voorbereiding: spruitjes schoonmaken en wassen en in 10 minuten bijna gaar koken en afgieten. Kastanjechampignons met een borsteltje of keukenpapier schoonvegen. Ui fijnsnipperen, knoflook uitpersen. Katenspek in reepjes snijden. Boter smelten, knoflook toevoegen en 1 minuut bakken. Katenspek toevoegen en in 5 minuten knapperig bakken. Tot slot de uien en de champignons erbij toen en 10 minuten bakken. Spruitjes toevoegen en goed vermengen met het ui/spekmengsel. Op smaak brengen met peper, zout en tijm. Lekker bij een biefstukje en gebakken aardappelen. |