Nieuws   Zoeken 

Micha's indische visrolletjes met kerriesaus
Ingredienten: (7 pers.):
6 stukken tongfilets
60 g. boter
1 uitje
1 kleine appel
1 eetlepel kerriepoeder
15 g. bloem
5 dl kippenboulion
(event.) 1 á 2 sppanse pepers
flink mespuntje gemberpoeder
flink mespuntje geelwortelpoeder
1 eetlepel chutney
beetje citroensap
peper
zout
60 g. gemalen cocos
30 g rozijnen
BELANGERIJKSTE KEUKENGEREI:
koekenpan
pan
Bereiding:
1. Maak de boter in de koekepan heet, fruit de gesnipperde ui en de appel enige munuten, voeg de kerrie toe en roer erdoor. 2. Lat dit mengsel 2 á 3 minuten koken, giet er geleidelijjk onde rhet roeren een gedeelte van de boulion bij; breng het geheel weer aan de kook en laat het doorkoken oto een gladde saus is ontstaan. 3. Voeg de kruiden, chutney, citroensap, peper en zout toe. 4. Giet wat van de overgebleven boulion over de gemalen kokos, laat het even staan, zeef het en giet de vloeistof bij de kerriesaus. 5. Doe de rozijnen er bij en laqat alles 2 á 3 uur zachjes sudderen. 6. Rol wat kerriesaus in de tongfilets en pocheer deze 15 á 20 minuten in melk of witte wijn.
Receptnummer: 12436 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
SERVEREN:
met rijst en gegarneerd met de kerriesaus.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept