Nieuws   Zoeken 

Agnes' speculaastaart
Ingredienten: (8 pers.):
200 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram lichtbruine basterdsuiker
1 volle eetlepel speculaas/koek kruiden
150 gram boter
1 eetlepel melk
1 zakje geschaafde amandelen
Voor de vulling:
200 gram gepelde amandelen
200 gram witte basterdsuiker
4 eetlepels gele vla
Bereiding:
Meng het bakmeel, de lichtbruine basterdsuiker, de kruiden en de in blokjes verdeelde boter in een keukenmachine tot een kruimelig mengsel. Voeg hier zoveel water aan toe als nodig ( 1 of 2 eetlepels), om er een samenhangend deeg van te maken ( kan ook met de hand). Verdeel het deeg in 2 porties ( circa eenderde en tweederde), vorm er platte ballen van en laat deze verpakt in plastic folie 1 uur in de koelkast rusten. Maak intussen de amandelvulling. Doe de amandelen met de witte basterdsuiker in de keukenmachine en laat draaien tot de amandelen fijn zijn. Voeg de gele vla toe en laat de machine nogmaals draaien tot het een samenhangend mengsel is. Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol de grootste degportie op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van 25 cm en bekleed daarmee de taartvorm. Snijd de rand van het deeg gelijk met de rand van de taartvorm. Vul de vorm met het amandelmengsel. Rol nu de kleine deeglap uit met een doornee van 20 cm en leh die op de vulling. Druk de deegranden op elkaar. Zet de taart 30 minuten in de oven, haal hem er dan uit, bestrijk de bovenkant met melk en strooi de geschaafde amandelen er over. Zet de taart nog 10 minuten in de oven tot de amandelen beginnen te kleuren.
Receptnummer: 12444 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Ook dit recept kwam ik op internet tegen. Het is een heerlijke taart! ! ! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept